Of je nu groot of klein bent, een verjaardagstaart mag niet ontbreken. Wat de perfecte verjaardagstaart is, dat verschilt natuurlijk per jarige Job of Jet. Om je op weg te helpen heb ik alvast het recept voor mijn favoriete ‘taart’, de vanillecake met mascarpone en rood fruit, voor je opgeschreven.
Ingredienten:
200 gram boter
200 gram suiker
200 gram zelfrijzend bakmeel
8 gram vanillesuiker
4 eieren
snufje zout
poedersuiker (eventueel)
Ingredienten vulling:
250 mascarpone
125 ml crème fraîche
3 el suiker
2 el citroensap
300 gram fruit
Bereiding
Meng in een kom de boter, suiker en vanillesuiker romig. Voeg de eieren één voor één toe tot deze zijn opgenomen. Voeg het zelfrijzend bakmeel en het snufje zout in delen toe en mix tot een glad beslag. Schep het beslag in een ingevette en bebloemde cakevorm.
Bak de cake in 60 minuten op 175 graden gaar. Laat de cake volledig afkoelen voordat je verder gaat.
Meng in een kom de mascarpone, crème fraîche, suiker en citroensap tot een romig mengsel.
Snij de cake met een groot mes twee keer door zodat je drie lagen cake hebt. Smeer de helft van het mascarpone mengsel op de onderste laag cake en verdeel de helft van het fruit hierover.
Leg de tweede laag cake op de vulling en verdeel hier de rest van het mascarpone mengsel en fruit over. Leg de bovenkant van de cake op de vulling. Eventueel kun je de bovenkant ook nog versieren (met o.a. poedersuiker).