Kort geleden was ik op een verjaardag waar ze zelfgemaakte overheerlijke brownies als verjaardagsgebak hadden. Nu ben ik al groot fan van brownies, maar dit recept moest ik hebben. Ze waren verrukkelijk! Wel werd ik erop gewezen niet zo enthousiast meer te zullen zijn wanneer ik alle ingrediënten zag, maar ach af en toe mag je wel genieten van iets minder gezonds. Dus ben je binnenkort jarig of bereikt er iemand in je omgeving binnenkort een speciale leeftijd, zoals die van (halve) Abraham of (halve) Sarah? Verras je gasten of de jarige dan met zelfgemaakt gebak!
Ingrediënten
375 gram zachte boter
375 gram pure chocolade van de beste kwaliteit
6 eieren
1 eetlepel vanille extract
500 gram fijne kristalsuiker
225 gram bloem
1 theelepel zout
300 gram gehakte walnoten
1 bakblik (van ongeveer 33 x 23 x 5,5 cm)
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed je brownievorm met bakpapier. Laat de boter en de chocolade smelten in een pan met een dikke bodem op laag vuur. Klop in een kom de eieren met de suiker en de vanille. Meet in een andere kom de bloem af en meng er het zout door.
Laat het chocolademengsel iets afkoelen, voordat je het door het eieren en suiker mengsel klopt. Klop er dan de noten en de bloem door tot je een glad beslag hebt. Doe het beslag in de vorm.
Zet hem 25 minuten in de oven. Hij is gaar wanneer de bovenkant tot bleekbruin is gedroogd, maar in het midden nog steeds donker, zoet en compact is. Denk eraan dat ze tijdens het afkoelen nog gaarder worden.
Variaties
Je kunt met de ingrediënten van brownies goed variëren. Laat bijvoorbeeld de walnoten weg of vervang ze door andere noten, zoals hazelnoten of door witte chocolade of geraspte kokos.
Veel succes en geniet van je zelf gebakken brownies!